The Nasty – Terrible T-KID 170

The Nasty. Kniha ktorá svojou farebnosťou privádza človeka do úžasu. A nejde len o fotky. Príbehy z ulíc New Yorku v podaní legendárneho writera zahŕňajú všetko, čo patrí k tomu pravému hip hopu. Padne Ti sánka.

Terrible T-KID 170 je jedným z tých, ktorí sa natrvalo zapísali do histórie graffiti. Vo svojej knihe popisuje svoju cestu od člena gangu až po celosvetovo uznávaného writera. Jeho štýl, 3-D písmená a výnimočné charaktery sú zdrojom inšpirácie pre mnohých už dlhé roky.

Julius Cavero ako prisťahovalec z Puerto Rica vyrastal v Bronxe, NY od útleho detstva. Už ako sedem ročný si v metre uvedomil, že graffiti je to, čo chce celý život robiť. A časom začala už aj jeho tvorba prenikať do ulíc New Yorku. Začínal ako “Kráľ hojdačiek” a neskôr ho zbrane, drogy a členstvá v rôznych gangoch sprevádzali na ceste k zdokonalovaniu svojich schopností.

Dnes je ešte stále majster štýlu, neoddelitená súčasť hip hopovej kultúry a umeleckého dedičstva hnutia graffiti.

Na 200 stranách vlastnými slovami rozpráva story svojho života a dokumentuje ho na 400 farebných fotografiách. Sú to fotky jeho tvorby od úplných oldskúlových začiatkov až po dnešné tučné veci. Nechýbajú spolupráce s americkými homeboys a inými amigos z celého sveta. Kniha zachytáva nie len detajlné opisy zážitkov z ulice, životných situácii, miest a tvorby, ale aj hlbokú vášeň pre umenie graffiti ktoré podľa autorových slov “saved his life.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *