RENDEZ JAM 2009

    Ako ste si už mohli všimnúť, na akcii Rendez Jam 2009, ktorá sa koná 25. 7. 2009 na ihrisku v mestskej časti Bratislava – Rača sa Rooftop Team tentokrát postaral o medzinárodné zastúpenie writerov. Na hlavnej stene sa teda stretnú writers hneď zo štyroch krajín, z toho dvaja z nich sú z iných kontinentov.
   
    Americké mesto Los Angeles bude reprezentovať Toomer a.k.a. TLoko /TKO/, ktorý svoju graffiti kariéru začal v roku 1988 a z jeho pieces je cítiť inšpiráciu tatoo dizajnami. Okrem iného ho môžete vidieť tiež v americkom dokumente Infamy chillovať s B Realom so Cypress Hill.

Zapája sa do rôznych projektov a je oslovovaný umelcami z rôznych branží. Pred časom namaľovaním veľkoplošného bilboardu spolupracoval na reklame k filmu Fast and Furious s Van Dieselom. Tento ťažkotonážny writer, ktorý má na cestu do Bratislavy vďaka svojej veľkosti zabookované hneď dve miesta v lietadle, bude určite veľkým lákadlom.

    Z krajiny protinožcov – Austrálskeho mesta Melbourne sa príde predstaviť pomerne mladý miestny writer Take Two. Jeho blog môžete skontrolovať na tomto linku.
   
    Soten a Tiws do Bratislavy pricestujú z Kodane, pričom s prvým z nich si môžete prečítať interview tu.
Soten začal maľovať v roku 1997 a ako sám hovorí, je all round graffiti writer, a teda cudzie mu niesú ani vlaky, ani steny. Kvalitnými prácami sa prezentuje, tak ako zbytok pozvaných kolegov, vrámci projektu Molotow and Friends. Ako člen poroty sa zúčastnil na niekoľkých podujatiach Write 4 Gold, mimo iných v Austrálskom Melbourne v rokoch 2007 a 2008.

    Nemeckého writera Kacao 77 predstavovať netreba, tento writer je dobre známy svojimi komixovo ladenými prepracovanými productions, má za sebou vydanie úspešnej knihy Kacao 77 Universes a na Slovensko nepríde po prvýkrát. Predstavil sa už na kvalifikácii Write 4 Gold v roku 2005 v Bratislave. Bol tiež svojho času aktívnym členom nemeckého Montana teamu spolu s ľuďmi ako Can2, Bates a ďalšími. Momentálne ako jeden zo zainteresovaných v projekte Molotow and friends sa spolupodieľa spolu s ďalšími členmi tímu na tvorbe väčších i menších productions na stenách vo viacerých miestach Európy.

    Omsk 167 je writer, pochádzajúci z nemeckého mesta Chemnitz. Je jedným z tvorcov graffiti videa Cantstopfanatics 1 a 2, takisto má aj pod palcom celosvetovo známe a uznávané súťaže Write 4 Gold, ktoré maju už X ročnú tradíciu.
Okrem CSF crew, ktorú reprezentuje od roku 1994 je členom MTA crew, ktorá má takisto základňu v Nemecku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *