Molotow 367PI Masterpiece – Test

    Molotow nedávno uviedol na trh nový produkt zo svojej širokej ponuky markerov. Tzv. Masterpiece bol doteraz so 60 mm hrotom najširším markerom v ponuke, no v reálnych podmienkach bežného využitia na ulici nie najpraktickejší. Nový Masterpiece s označením 367PI túto sériu dopĺňa o marker skladných rozmerov s ideálnym hrotom s hrúbkou 8mm. Nechcem, aby tento test vyznel ako oslavná óda, no marker týchto rozmerov v ponuke Molotowu chýbal a som rád, že tento deficit Molotow napravil. Aj keď podobných markerov je na trhu viacero /Krink, Grog Cuter a určite aj ďalšie/, 367PI má veľkú výhodu v jednoduchom sýstéme dopĺňania náplne. Kým Krink je schválne robený ako jednorázová záležitosť, Molotow 367PI jednoducho rozšroubujete a po otvorení pumpovacieho krytu môžete liať náplň. Pri krinku bol závit zlepený lepidlom, takže dalo človeku zabrať kým sa mu podarilo vrch odšroubovať, ak vôbec. Pri markeri Grog Cuter, ktorý je podľa môjho názoru naozaj top a jeho striebornú verziu využívam rád, som na to, ako marker rozšroubovať neprišiel, a preto ho plním tým spôsobom, že po vybraní hrotu stláčam pumpičku za pomoci špajdle, čo je však veľmi nepraktické.
    Privítal som, že Molotow predáva aj prázdne markery tohoto typu s možnosťou vlastnej náplne. Molotow má v ponuke aj niekoľko typov strieborných markerov, no v iných rozmeroch. Nebol by som proti, keby edíciu Masterpiece obohatil aj o strieborný marker rovnakých rozmerov. Zvláštnosťou je, že aj keď majú v portfóliu markery so striebornou náplňou, túto  náplň neponúkajú aj ako samostatný produkt. Bola by tak priamou konkurenciou talianskeho Grogu a bolo by zaujímavé porovnať ich výhody a nevýhody.
    K samotnému Masterpiecu 367PI sa bežne dodáva 4-8mm zrezaný hrot, no je možné dokúpiť aj 5mm okrúhly hrot. Tí, ktorí by si chceli ísť kaligrafiu zrezaný hrot určite ocenia, no pokiaľ je marker v procese nejakú dobu, tak či tak sa hrot zaguľatí, respektíve rozstrapká, čo je však /minimálne pre mňa/ dobre. Nové hroty totiž zvyknú bývať pomerne tvrdé a osobne preferujem hroty, ktoré už maju pár tagov za sebou a ich hrot je jemnejší. Hroty ani markery šetriť nezvyknem a tak netrvalo dlho, kým som z kaligrafického hrotu vytvoril niečo podobné mopu. Okrem toho, že sa tak s markerom lepšie píše, má to aj výhodu hrubšieho hrotu. Veľkosť, respektíve malosť tohoto markeru je ideálna, aj čo sa týka šírky hrotu, ale aj rozmerov fixky. Jedinou nevýhodou, ktorá mi napadá je asi len fakt, že marker takýchto rozmerov treba dopĺnať častejšie než tie klasické so štandardnými parametrami. Molotow ponúka 367PI plnený alkoholovou Speedflow náplňou, ako aj limitovanú edíciu deep black, čo je vpodstate klasická a veľmi obľúbená Coversall náplň od Molotowu, ktorú v prípade, že sa minie limitovaná edícia, nájdete samozrejme aj v našom vynovenom shope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *