Aké sneakers vybrať na leto?

Pomaly, ale isto sa blíži najobľúbenejšia časť roka (podľa nás) – LETO. Festivaly, grilovačky, hodiny pri vode, ale aj odvrátená stránka letných horúčav – rozpálený betón v meste, mokré pazuchy tetky v električke a spotené nohy v teniskách. Otázka znie: Čo na nohy v lete? Možno vám nasledujúcich pár riadkov pomôže zorientovať sa v ponuke sneakers na leto.

Retro sneakers
Ak máš rád ‘fílin’ osemdesiatych rokov a vintage bežecké tenisky odporúčame siahnuť po modeloch od Nike: Internationalist, Air Pegasus Air Vortex, alebo od adidas: ZX 710, Tech super, City Marathon. Výhodou je textilný zvršok, ktorý dovoľuje prstom v tenisky dýchať.

Mestské polobežecké sneakers
Ak si potrpíš na maximálny komfort, určite siahni po Nike Roshe Run. Podľa mnohých blogov sú maximálne pohodlné, čiže si tvoja noha nemusí na nové tenisky zvykať. Síce majú vzhľad bežeckých tenisiek, maratón v nich radšej nebehajte. Pekne chill. Aj dámy určite ocenia atraktívne farebné variácie ‘rošeranov‘.

Letné Air maxy
Dva nezlučiteľné pojmy sa stávajú skutočnosťou. Nové odľahčené Nike Air Max 90 C3.0 vás presvedčia o tom, že ‘ermaxy’ sú vhodné aj do letných mesiacov. O suchú nohu v teniske sa stará technológia Hyperfuse. Odľahčené materiály a podrážka Lunarlon robia tento model príjemným na nosenie aj občasné utekanie (skákanie na festivale).  

Plátenky
Obľúbený letný materiál na sneakers je plátno alebo textil. Väčšinou tieto modely dopĺňa klasická gumená rovná podrážka (v štýle tenisiek na skejt). Ak máš rád tento typ obúvania, siahni po Adidas Match play alebo Nike Toki (posledný kus). Určite tým nespravíš zlé rozhodnutie.

Pestrá ponuka na leto čaká aj nežné pohlavie – napríklad adidas Tech Super Lithe , legendárne adidas Gazelle , či odľahčené Nike Air Max Thea. Leto sa pomaly blíži, tak sa s výberom poponáhľajte, aby vám ostali veľkosti vašich nových letných sneakers. Enjoy.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *